Internationellt rymdfika i Uppsala.

 

Under lördagen 17 december träffade Astronomisk Ungdoms Louise FIscher och Elias Waagaard, skattmästare respektive vice ordförande i förbundsstyrelsen, representanter från International Astronomical Youth Camp IAYC; president Hannah Dalgleish och två ur hennes arbetsgrupp.

Över en fika i Uppsala diskuterades sommarens upplaga av IAYC som kommer att äga rum under tre veckor i El Solitario, Spanien, med rymdintresserade från hela världen. Samarbeten och framtida strategier togs också upp, och det fanns också tid för lite turistande för de internationella gästerna.

Astronomisk Ungdom sponsrar en svensk gymnasieelevs deltagande i IAYC i sommar. Går du på gymnasiet och driver ett projekt, inom gymnasiearbetet eller på fritiden, som kan relateras till astronomi eller rymden? Sök då vårt heltäckande resestipendium här!