I ett förhållande med en rymdnörd

Att vara i ett förhållande med en rymdnörd är minst sagt underhållande. Det är roligt och mysigt, men också annorlunda och en aning speciellt. 

Om din partner uppfyller följande krav:

  • har koll på rymdrelaterade nyheter
  • har en bokhylla fylld med rymdiga böcker
  • samlar på Star Wars/Star Trek filmer och/eller figurer
  • älskar att köpa nördiga prylar
  • inte tvekar att bära en t-shirt med ailiens, stjärnor etc.
  • använder appar för att veta var planeter, stjärnor etc. befinner sig

så är han/hon garanterat en rymdnörd! Grattis! Du är lyckligt lottad. 

Min rymdnörd har varit ”min” i lite mer än ett halvår nu och jag slutar inte överraskas av hans rymdiga och påhittiga sidor. Sidor som hans iniativ till att vi helt spontant gått ut mitt i natten för att fota stjärnor eller att vi köpt tesilar i form av rymdraketer. 

Om jag ska börja från början så träffades vi på AU:s förra sommarläger. Redan då kunde jag såklart förstå att han var intresserad av rymden, även om jag inte förstod det förrän jag stod där i hans rum ett antal veckor senare. På hans bokhyllan stod böcker skrivna av författare så som Steven Hawking och Brian Cox, på skrivbordet stod ett sådant där ”måncertifikat” och under tv:en stod alla Star Wars filmer prydligt uppradade. Med andra ord var det alltså inte svårt att se hans intresse baserat på hans inredning. 

Jag tror att alla som gillar universum och är med i ett förbund som AU kan känna igen sig i att köpa sådana där saker som är relaterade till ämnet. Man har pins på sin jacka och man bär t-shirtar eller hoodies med citat. Det bara blir så, även om man inte är en nörd eller en expert. Det är bara så att jag tycker det är väldigt charmigt och om din partner in crime är som min så kanske du känner igen dig. Även fast jag vet att just min rymdnörd inte gillar ordet ”nörd” så har han fått vänja sig. Han är min Sheldon och han får mig alltid att skratta åt hans sätt att vara, och det är det som gör det så underbart. Det är hela konceptet med att vara nördig och rymdig med någon annan som jag verkligen älskar.

Enligt mig är det awesome att ha en rymdnörd till pojkvän.

Varukorg