Missa inte AU:s allra första kongress!

Häng med till AU-kongressen 2017! För första gången någonsin kommer AU:s årsmöte att vara ett separat event som avslutar en rolig kongresshelg som håller på 8-9 april på Alnäsgården utanför Uppsala. Under årsmötet, som går av stapeln kl.10 den 9:e, ska bland annat en ny förbundsstyrelse tillsättas, och tillsammans tar vi AU mot oändligheten och vidare! Det blir en helg fylld av umgänge, rymd och beslut som tar vårt fantastiska Astronomisk Ungdom in i framtiden. Visst ses vi där?

Förutom årsmötet den 9:e april kl. 10.00 kommer kongressen att innehålla spännande diskussioner om AU:s framtid, ett seminarium om rymdpolitik och en finmiddag på kvällen den 8:e med många överraskningar till alla som är eller har varit ideellt engagerade i AU. Vi hoppas att så många som möjligt av alla er ungdomar i AU har möjlighet att komma; det kommer bli en fantastisk helg med möjlighet att träffa många medlemmar från hela landet! Häng med, det blir kul! Läs mer här nedan och anmäl dig här senaste 19:e mars.

Höjdpunkterna:

  • Vi betalar din resa till och från kongressen! Mat, boende, resa och samtliga aktiviteter ingår
  • Träffa andra medlemmar i AU från hela Sverige
  • Finmiddag med stora överraskningar för de som är eller har varit ideellt aktiva
  • Seminarium om rymdpolitik med riksdagsledamoten Mathias Sundin (L)
  • Spåna idéer kring förbundet och påverka AU:s riktning
  • Delta i AU:s årsmöte den 9:e april kl 10:00
  • Observationer av stjärnhimlen

Vem kan delta?
Alla ungdomar i AU:s medlemsföreningar är välkomna att anmäla sig till kongressen. Du som anmäler dig måste delta i hela kongressen.

När?
Kongressen börjar kl 14:00 lördag den 8:e april. Kongressen slutar med avfärd från gården kl 16:00 på söndag den 9:e april.

Boende
Vi kommer att bo på Alnäsgården utanför Uppsala. Där kommer vi sova i riktiga sängar (ta med sängkläder!), äta god restaurangmat och ha det trevligt framför den öppna brasan på kvällen.

Resa
AU bjuder på resan till och från kongressen! Ange bara i anmälan nedan varifrån till vill resa och vart du vill resa hem, så bokar vi resan åt dig och mailar dig biljetterna. Obs: vi bjuder enbart på resan till och från din hemort eller orter i liknande prisklass. Har du frågor så hör av dig till oss innan du anmäler dig.

Anmälningsavgift
För 150 kr så ingår allt: resa, mat, boende och alla aktiviteter. Om du av olika anledningar inte har möjlighet att stå för anmälningsavgiften själv så kan du skriva till kongressen@au.se med en kort motivering där du förklarar dina omständigheter så kan du bli beviljad stipendium för hela kostnaden.

Frågor?
Maila kongressen@au.se om du har några frågor.

Anmäl dig här senast den 19:e mars. Antalet platser till kongressen är begränsat, så först till kvarn gäller.

Observera att man inte behöver anmäla sig till kongressen om man bara vill komma på årsmötet kl 10:00 på söndagen. Årsmötet är som vanligt öppet för alla medlemmar. Men om man vill ha resan, mat och boende betalt samt delta i kongressens program så behöver man anmäla sig och betala anmälningsavgiften för detta.

Varukorg