AU:s allra första kongress har gått av stapeln!

Mellan 8-9 april anordnade förbundet en kongress som avslutades med det årliga årsmötet. Kvällen var fylld av aktiviteter och det bjöds på en tre rätters middag med överraskningar till AU:s alla ideellt engagerade medlemmar! Under lördagseftermiddagen diskuterades handlingsförslagen inför årsmötet och sedan informerade Mattias Sundin (L) om dagens rymdpolitik. På söndagsförmiddagen stod årsmötet på agendan då bland annat en ny styrelse tillsattes. Stort tack till alla medlemmar som deltog i AU:s allra första kongress! Det var fantastiskt roligt att träffa er alla och diskutera AU:s nutid och framtid! Här nedan kan du läsa mer om vad som hände under kongressen.

Lördagen inledes med en introduktion från förbundsstyrelsen där de nya handlingarna samt propositionerna inför årsmötet presenterades. För att utveckla dessa tillsammans skulle de diskuteras i grupper så att alla närvarande medlemmar fick en chans att tycka till. Efter det kom riksdagsledamoten Mattias Sundin (L) och informerade om var rymdpolitiken befinner sig idag och vad den har potential till att bli. Sveriges internationella satsningar togs även upp med exempelvis ESA. Självklart pratade man också om fredagens händelser i Stockholm som skakat oss alla.

Mellan 18:00 och 19:00 skulle det bytas om till finkläder inför middagen som skulle serveras. Gästerna fick följa en bordsplanering och sätta sig till bords med en förrätt framför sig. Under kvällen höll förbundsstyrelsens Louise Fischer i underhållningen och så kallade ”jyckel” var planerade. Om man ville visa upp någon av sina talanger eller hålla ett tal, exempelvis, så sade man till henne. Jycklen å andra sidan inleddes med att alla hade en lapp under sin tallrik som talade om något respektive skulle göra. Exempelvis kunde det stå att man skulle påstå att Mikael grundade AU är en konspirationsteori eller nynna Star Wars låten lite för högt. Detta var inget tvång, men för de ledde till många skratt. Kvällen fortlöpte med allt från macarena dansen till allsång till Satellit.

Från vänster: Theresia Hestad (kommunikatör), Elias Waagaard (vice förbundsordförande), Jennifer Andersson (förbundsordförande), Louise Fischer (skattmästare), Tara Zohrevand (ständig sekreterare).

Söndagen startades med frukost för att sedan inleda årsmötet. Årsmötesordförande David Andersson började med att förklara mötesformalia vilket är hur man bör agera under ett årsmöte, och sittande förbundsordförande Jennifer Andersson förklarade sedan mötet öppnat. Mötet genomfördes i raskt tempo med några ändringsförslag. Med en ny verksamhetsplan, strategi och mål står vi väl rustade inför framtiden med gemensamma visioner för världens bästa rymdorganisation för unga, Astronomisk Ungdom. En ny styrelse tillsattes av en enig stämma, där Jennifer Andersson åter fick förtroende som förbundsordförande. Förbundsstyrelsen 2017/2018 består av Louise Fisher (skattmästare), Elias Waagaard (vice ordförande), Theresia Hestad (kommunikatör) och Tara Zohrevand (ständig sekreterare). Vi önskar Tara varmt välkommen till förbundsstyrelsen och tackar avgående Erik Lundmark-Harrison för ett fantastiskt arbete under den gångna mandatperioden.

Efter årsmötes lektes det utomhus efter att den obligatoriska gruppbilden tagits samt lunch intagits, och sedan bar det hemåt efter fyra. Stort tack för en oerhört rolig kongress, vi ser redan fram emot nästa år!

Varukorg