Delta i NEON observing school på La Palma!

Fram till den 31:a maj kan du som är masterstudent eller doktorand i astronomi ansöka om att få delta i NEON observing school på La Palma i Spanien. Under två veckor får du lära dig allt du behöver veta om observationell astrofysik; från planeringsstadiet till observationer, datareduktion och analys. Kursen riktar sig till dig utan tidigare erfarenhet.

Vill du lära dig mer om observationell astrofysik och hur man använder professionella teleskop? Är du masterstudent eller doktorand utan tidigare erfarenheter av observationell astrofysik? Då är NEON observing school något för dig!

Kursen är praktisk och intensiv och pågår mellan 3-17:e september. Observationer kombineras med föreläsningar av experter i observationell astronomi. Första halvan av kursen består av planering och genomförande av observationer, samt föreläsningar som bland annat handlar om moderna teleskop, detektorer och observationstekniker i visuellt och infrarött ljus. Kursens andra halva fokuserar på datareduktion och resultatanalys. Kursen avslutas sedan med presentationer av alla deltagares resultat och arbete.

Som grädde på moset får du möjlighet att tillbringa två veckor på vackra La Palma i Spanien, använda professionella teleskop och träffa andra unga astronomer från hela Europa! Passa på och ta chansen!

Mer information och ansökan hittar du här!

 

Nyfikna ungdomar observerar galaxer med Westerlundteleskopet i Uppsala.
Varukorg