Lina: ”Den här chansen får man bara inte missa!!!”

Snart är det äntligen dags för Rymdforskarskolan 2017 och ansökningsperioden är i full gång. Rymdforskarskolan är Sveriges coolaste sommarforskarskola och riktar sig till dig som i höst ska börja åk 2 eller 3 på gymnasiets naturvetenskaps- eller teknikprogram. Under Rymdforskarskolan får du chansen att träffa forskare och ingenjörer, besöka aktörer i Sveriges rymdbransch och lära dig mer om astronomi och rymdteknik på några av Sveriges främsta lärosäten.

Varför ska just du söka till Rymdforskarskolan? Häng med när förra årets elev Lina Nillroth berättar om sin upplevelse under Rymdforskarskolan 2016!

Lina Nillroth, elev på Rymdforskarskolan 2016.

– Det absolut bästa med Rymdforskarskolan var att så många personer med ett så starkt brinnande intresse var samlade på ett och samma ställe. Man hade olika förkunskaper, kom från olika städer runt om i Sverige med väldigt olika personligheter men alla var verkligen välkomna! Under de 2 veckorna förra sommaren skaffade jag både mycket ny kunskap och vänner för livet, en upplevelse jag aldrig någonsin kommer glömma.”, säger hon.

 

Varför ska årets elever söka till Rymdforskarskolan?
– För att träffa otroligt många begåvade och intressanta människor, både föreläsare och deltagare men också för att det var extremt utvecklande. Det är något man gör once in a lifetime och den här chansen får man bara inte missa!!!

Läs mer om årets upplaga av Rymdforskarskolan och skicka in din ansökan senast 4:e juni här!

 

Gruppbild med kändiskosmologen Max Tegmark från Rymdforskarskolan 2016.

 

Varukorg