Ansök till Sveriges coolaste sommarforskarskola!

Nu har ansökan till Sveriges coolaste sommarforskarskola öppnat. Rymdforskarskolan 2017 går av stapeln på tre orter i Sverige; Kiruna, Stockholm och Göteborg, och ger dig som gymnasieelev en unik chans att träffa forskare och ingenjörer och lära dig mer om astronomi och rymdteknik på några av Sveriges främsta lärosäten!

Rymdforskarskolan 2016 blev en succé, och nu återkommer konceptet trefaldigt. Vill du träffa Christer Fuglesang, besöka rymdraketbasen Esrange eller observera på Onsala rymdobservatorium? Då ska du inte missa Sveriges coolaste sommarforskarskola för gymnasieelever! Att delta är helt gratis och såväl boende som aktiviteter och transporter ingår under hela programtiden.

Rymdforskarskolan är ett sommarprogram i astronomi och rymdteknik för gymnasieelever som börjar åk 2 eller 3 i höst. Programmet syftar till att inspirera till vidare studier i astronomi och rymdteknik och ge drivna och engagerade elever möjligheten att utvecklas på rymdområdet och skaffa sig kunskaper och färdigheter som de har nytta av i sina fortsatta studier. Rymdforskarskolan riktar sig till elever på naturvetenskaps- eller teknikprogrammet på gymnasiet, eller dig med motsvarande förkunskaper i matematik och fysik som avslutar åk 1 eller 2 i vår.

Programmet består av populärvetenskapliga föreläsningar i astronomi och rymdteknik, intressanta laborationer, spännande studiebesök, och inte minst sociala aktiviteter. Totalt upp till 65 ungdomar från hela Sverige kommer att få chansen att delta i 2017 års upplaga av Rymdforskarskolan, som ger dig chansen att inspireras på ett av Sveriges främsta lärosäten, träffa nya vänner, lyssna till och bekanta dig med erkända forskare i intressanta naturvetenskapliga och tekniska områden, få en inblick i Sveriges rymdbransch och rymdforskning, samt besöka ett urval av aktörer i rymdbranschen i Sverige.

Lär mer och ansök här senast 4:e juni: https://www.astronomiskungdom.se/rymdforskarskolan/

Varukorg