Rymdforskarskolan 2017 är igång!

Nu är Rymdforskarskolan 2017 i Stockholm igång! 27 taggade elever är på plats i Stockholm och redo inför två fullspäckade veckor fyllda av rymd och astronomi. Den 18:e juni 15:00 körde programmet igång och eleverna fick lära känna varandra ordentligt. Imorgon börjar programmet på riktigt! Här berättar Robert Kashan om sina upplevelser under Rymdforskarskolans första dag!

Så den 18:e Juni börjar äntligen den mest efterlängtade sommarforskarskolan, nämligen Rymdforskarskolan. Det första upplägget börjar i inget mindre än Sveriges vackraste stad Stockholm, på en av de finaste forskningsinstituten i hela Skandinavien Albanova, KTH. I år var det rekordhög konkurrens för platserna på Rymdforskarskolan, med hela 150 stycken sökanden!

Vi träffades allihopa på Albanova strax innan 15.00 på en mycket varm och solig dag. Det var spännande att se vilka personer man skulle spendera sina kommande två veckor med. Man märkte redan då att det var ett mångfald, men vi klickade allihopa rätt bra.

Efter alla blev indelade i sina grupper, fick vi en bra presentation av alla handledare och om deras bakgrund inom astronomi och rymdteknik.

Fokuset idag låg främst på att lära känna varandra, handledarna anordnade olika namnlekar så att vi så snabbt som möjligt skulle lära oss dem. Lekarna var mycket interaktiva och roliga. Dock blev man väldigt trött av all aktivitet, men som tur är avslutades den med en god och mättande middag!
/Robert

27 taggade elever lär känna varandra under Rymdforskarskolans första dag.
Varukorg