Rymdkanalen besöker Rymdforskarskolan i Stockholm

Rymdforskarskolans deltagare Cornelia Ekvall intervjuas av Rymdkanalen under studiebesöket på OHB Sweden i Kista.

Förra veckan var Rymdkanalen på besök hos Rymdforskarskolan i Stockholm. Här kan du se deras film och läsa mer om Rymdforskarskolan, som i år arrangeras på tre orter i Sverige!

Rymdforskarskolan är Astronomisk Ungdoms satsning på ungdomar som intresserar sig för astronomi och rymdteknik, och arrangeras sommaren 2017 på tre orter i Sverige. Under programmen får eleverna delta i häftiga studiebesök, genomföra laborationer, lyssna till professionella forskare som arbetar med rymden och genomföra egna projekt som presenteras inför allmänheten under ett slutseminarium på AlbaNova Universitetscentrum.

Stockholmsupplagan har just avslutats, och Rymdkanalen var på plats när 27 rymdentusiastiska gymnasieelever besökte OHB Sweden i Kista. Där träffade de Cornelia Ekvall och Robert Khashan, och fick även följa med in i renrummet. Här kan du se deras film!

Varukorg