Rymdforskarskolan i Kiruna – Dag 2

Från vänster: Moa Tennberg, Alva Kinman, Linnéa Björk, Teo Brolin, Sebastian Lyckholm, Julia Klint.

Rymdforskarskolan i Kiruna inleddes med en heldags teambuilding i vackra Abisko nationalpark söder om Torneträsk i norra Lappland. Vi hann besöka en kanjon och njuta av den vackra naturen, innan elever och arrangörer trotsade blåsten och begav sig upp mot höga höjder. Väl på toppen satt varm choklad mycket bra innan dagens äventyr fortsatte! Mer om resan till Abisko berättar deltagaren Sofia Bellgran här:

Hej och hjärtligt välkomna till det andra blogginlägget om Rymdforskarskolan i Kiruna!

Vår första heldag här på denna civilisationens avkrok har förflutit väldigt bra. Dagen inleddes med en rejäl frukost, varpå alla tog sitt pick och pack och satte sig i den buss som skulle ta oss till Abisko nationalpark. Där var det tänkt att vi skulle gå uppför ett berg, för att sedan åka linbana ner. Kort efter vår ankomst i Abisko visade det sig dock att linbanan var stängd. Vi var inte alls särskilt pigga på att promenera både upp- och nerför berget på mindre än två timmar, så därför var det en himla tur att linbanan öppnade en stund senare.

Vi åkte linbana uppför berget och stannade till för att fika och värma upp oss i en raststuga. Därefter gick vi ut i blåsten igen och tog ett kollektivt beslut att gå ännu högre upp på berget. Där togs det massa foton och vi fick ett peptalk från Mikael. Några av oss drack av bergsvattnet som rann ner, några halkade i leran, några hade snöbollskrig och ett par enstaka modiga själar gick ända upp till bergets topp. Halvt bortblåsta och oförmögna att röra fingrarna åkte vi sedan linbana ner igen.

Efter alla strapatser uppe på berget var vi rätt så trötta och hungriga. Därför var det extra uppskattat med en god middag på en thairestaurang. Mätta och belåtna for vi sedan tillbaka till Esrange.

Senare framåt kvällen samlades vi i ”föreläsningsrummet” Polaris, där vi möttes av en Mikael med allvarlig uppsyn. Ackompanjerad av mörker och en skum bakgrundsmusik tillkännagav han starten på Mördarleken (aka Killing Game), som går ut på att i hemlighet eliminera sina kamrater tills att bara en enda spelare är kvar…

/Sofia

Hela gänget framför Lapporten!
Varukorg