Min upplevelse av Rymdforskarskolan

Detta sommarlov inleddes med det bästa tänkbara, en plats på Rymdforskarskolans upplaga i Stockholm! Här kommer en sammanfattning av min upplevelse plus en massa bilder.

Hur kändes det? Var det kul?

Dumma frågor, det var awesome. Även om jag var väldigt trött på eftermiddagarna som bestod av labbar var dessa två veckor en erfarenhet för livet. För er som kan söka nästa år, sök! Vad jag ängnade mina två första veckor av sommarlovet åt var att delta i föreläsningar, försöka förstå labbar, studiebesök och träffa många nya underbara personer! Dessutom var allt såklart rymd och astronomi relaterat… det passade mig perfekt. Nu i efterhand längtar jag tillbaka. Något jag heller varken kan eller vill klaga på är det faktum att vi hängde på KTH på dagarna! Det har inte hänt varje sommar direkt.

Bästa föreläsaren?

Frank Wilczek, nobelpristagare i fysik 2004! Det var inte nog med att hans forskning är otroligt häftig, dessutom skrev han som autograf ”Best of luck in your future explorations”! Man kan ju erkänna att man var en aning ”starstrucked”… Vill även tillägga att han frågade mig om vad jag vill jobba med i framtiden och att han tyckte om mitt svar ”ingen aning”. Varför ska man veta det? Det gäller att pröva sig fram, livet erbjuder många möjligheter.

Vad var coolast?

Glassen. På midsommarafton showade självaste Mikael Ingemyr och Måns Holmberg för oss med kväve till hjälp. De tillverkade glass på nolltid och krossade rosor i tusen bitar. Coolt helt enkelt.

Vad var mysigast?

Fysiksnack med Måns. Denna mening bör nog förklaras, jag var i Måns handledargrupp vilket betyder att jag hade bedcheck med honom och de andra i vår grupp. Trots att de flesta halvsov diskuterades fysikaliska fenomen och partiklar på kvällskvisten (Måns har jobbat på Cern!!!), något som i mina ögon var väldigt mysigt. En kväll kom vi på tanken att sitta under bordet så aa, där satt vi under bordet på nätterna och funderade över vad som händer om Universum expanderar och om mycket annat. Helt normalt på en sommarskola, eller?

Vad var roligast?

Mitt och Schelvins (Kelvins) bråk angående om man säger kex eller schex. En facebookomröstning gjordes och kex vann (såklart), varav Schelvin blev skyldig mig ett paket med kex och som den göteborgare han är fick han smeknamnet Schelvin.

Varukorg