Rymdforskarskolan i Göteborg – dag 1

Nu är Rymdforskarskolan i Göteborg igång för första gången! 24 gymnasieelever från hela Sverige har samlats för att få tillbringa de kommande åtta dagarna åt deras gemensamma intresse -rymden! Efter en introduktion av projektledare Mikael Ingemyr fylldes första kvällen med lära känna-lekar i sann rymdanda. Nedan kan du läsa deltagaren Filippa Larssons berättelse om hennes första dag på Rymdforskarskolan!

Vems orm håller ihop längst?

En lördagseftermiddag mot slutet av sommarlovet möts vi alla utanför Hulebäcksgymnasiet i Göteborg. Folk samlas utanför entrén och det blir många hälsningar och nya ansikten. Ledarna hämtar oss och vi blir introducerade till rymdforskarskolan och Astronomisk Ungdom. Efter det blir det namnlekar, samarbetslekar och speed dating. Känslan i gruppen är härlig och positiv, inga sura miner här inte. Sedan satte vi oss i våra handledarlag och blev introducerade till en rymdkapplöpning; det första vi fick göra var att bestämma ett lagnamn med en motivering. Strax efter det vi fick springa iväg till Coop för att inhandla ingredienser till en tårtbaktävling. När vi hade bakat var det dags för smakprov av den Björn Ranelid imiterande Mikael. (Självklart vann mitt lag med en tårta där tårtans innandöme bestod av magma, även så kallad sylt, med en söt liten minion-astronaut på toppen). Efter baket blev vi introducerade till ett killer game där vi ska ”mörda” varandra under veckans gång och vinnaren får en rymdrelaterad resa. Alla blev genast på sin vakt eftersom att priset var något eftertraktat och nu går vi inte ens på toaletten själva utan vittnen som väntar utanför.

Speed datingen är igång för fullt!

Sedan blev klockan 22.00 och det var dags för bed check då vi pratade om oss själva, vårt rymdintresse och om hur dagen hade varit. Vissa valde sedan att lägga sig men majoriteten stannade upp till lite för sent. Maffia var leken som alla övertrötta ungdomar tog sig an, vi transporterades femhundra år tillbaka i tiden till Frankrike. Vi alla fick en roll och till slut så vann tyvärr mördaren då alla andra hade dött. Så dödströtta gick vi och lade oss för att gå upp tidigt och åka till Chalmers nästkommande dag.

/Filippa Larsson

 

 

Varje handledargrupp fick uppdraget att baka en tårta som sedan skulle bedömas av projektledaren.
Varukorg