Rymdforskarskolan i Göteborg – dag 2

Rymdforskarskolan i Göteborg har dragit igång med fulla växlar! Idag började eleverna med sina projekt, som de kommer att presentera inför publik på Chalmers under avslutningsdagen den 13:e augusti. Här berättar Talitha Nauta mer om det, och hur det var under programmets första dag på Chalmers:

Hej! Mitt namn är Talitha och jag ska blogga om andra dagen på den roliga rymdforskarskolan i Göteborg.

Morgonen började med att hela vårt rum vaknade av ett mobillarm 45 min innan utsatt tid. Inte den trevligaste starten kanske men resten av dagen blev mycket bättre. Vi började med att äta vår första frukost tillsammans vilket var trevligt. Sedan tog vi buss och spårvagn mot Chalmers där vi skulle vara de följande 12 timmarna.

Vistelsen på Chalmers började med att vi fick en kort presentation om våra projekt sedan fick vi önska ämne och sedan delades vi in i grupper utefter det. Min grupp fick ”Framtidens raketer”, det ska bli kul att gör ett arbete om det.

Därefter åt vi lunch på en pizzeria, vi får restaurangmat till både lunch och middag, det uppskattas! Fyllda av energi gick vi tillbaka till Chalmers där våra handledare höll presentationer om sig själva och deras utbildning, intressant! Därefter hade vi ett labbpass där vi kalibrerade CCD-kamerornas bilder på galaxer, extra roligt om man tycker om både astronomi och fotografi.

Efter middagen, köttbullar och potatismos, spelade vi sedan Jeopardy med rymdtema. Mycket rolig tävling även om det inte gick jättebra för vårt lag men, en andra plats får duga. Därefter var det färd tillbaka till gymnasiet där vi sover och efter lite kortspel och dusch var det sedan läggdags med förhoppning om att nästa dag ska vara lika bra! Tack för mig!

/Talitha

Varukorg