Rymdresan 2017 – dag 4

Hej allihopa!

Ella heter jag och jag ska berätta om fjärde dagen på resan och tillika första dagen i Yellowstone National Park.

Dagen började med att vi satte oss i bilarna och körde den knappa timmen från Cody WY till Yellowstone och sedan ytterligare ungefär en timme till Old Faithful Geyser. Bilresan bjöd förutom på nån timmes extra sömn och riktigt go roadtrip-musik även på fantastisk utsikt över nationalparken.

Väl framme vid Old Faithful var planen att vi skulle äta lunch och titta på geyserns utbrott. Tyvärr var dock lunchrestaurangen full och näring fick därför intas i form av mindre inspirerande mackor från en av cafeteriorna. Geysern själv var däremot mycket spektakulär. Med en respektingivande maxhöjd på ca 45 meter och sceniska placering på ett stort gräsfält är den, förutom väldigt rolig att kolla på, ett måste på en tur genom Yellowstone. Geyserns regelbundna utbrottsintervall gjorde också att vissa hann se den två gånger medan andra istället lurkade omkring i presentshoppen i jakt efter hoodies, kartor och termosar.

På eftermiddagen satte vi oss återigen i bilarna och åkte mot Midway Geyser Basin och Grand Prismatic Spring, den största heta källan i Yellowstone. Längst med en trägång fick vi titta på källor i världens alla former, färger och storlekar.

Mot kvällen fortsatte vi norrut mot Mammoth Hot Springs som består av ett antal mindre heta källor. Vattnet som under tusentals år spottats ut av källorna har när det runnit undan och svalnat lämnat efter sig vita och röda terrasser av kristalliserat kalciumkarbonat. Dessa terrasser är, trots den ständigt närvarande svavellukten, väldigt, väldigt vackra och en av mina personliga favoritplatser på denna resa. Att antalet andra turister här var mindre och att kvällstemperaturen var något svalare gjorde att vi kunde spendera lite längre tid med att gå omkring och titta på det fascinerande landskapet samtidigt som vi småpratade med varande om dagen som gått och livet i allmänhet. En lugnare, men lika fantastisk del av resan.

Dagen avslutades med en sen middag och vi övernattade i Gardiner MT, precis norr om parken, för att enkelt kunna ta oss tillbaka in i Yellowstone dagen efter. Ungefär halvvägs in i resan har vi vant oss vid de långa bilresorna och resten av resan ska, om man bortser från den oslagbara solförmörkelsen, bara bli bättre.

Tack för att ni har följt oss genom första halvan av såväl resan som vårt äventyr i Yellowstone!

Ella

Varukorg