Drömmer du om att arbeta på NASA? Nu har du chansen!

Är du student på kandidat- eller magisternivå och har en dröm om att arbete inom rymdbranschen? Nu har du chansen att få världens coolaste praktikplats. Rymdstyrelsen ger nämligen varje år ett antal studenter möjligheten att genomföra praktik på ett av NASA:s center under vårterminen! Sista ansökningsdag för vårterminen 2018 är den 30:e september.

Rymdstyrelsen ger varje år 2-3 studenter på kandidat- eller masterprogram i Sverige möjligheten att göra praktik på något av NASA:s center under en vårtermin. Utvalda studenter står själva för kostnader som mat och logi, men Rymdstyrelsen subventionerar samtliga rese- och visumkostnader samt hela programavgiften.

För att kunna vara med i urvalsprocessen ska du som söker:

  • Vid tiden för praktikperioden vara student på kandidat- eller magisternivå i något av områdena naturvetenskap, teknik, ingenjör eller matematik.
  • Ha ett snittbetyg motsvarande 3,0 i det amerikanska systemet (VG/C i det svenska systemet).
  • Ha ett intresse för rymden.
  • Ha goda kunskaper i det engelska språket.
  • Vara svensk medborgare.

Ansökan är rigorös och ska bestå av ett personligt brev där du beskriver dina kvalifikationer och intressen, samt CV och rekommendationsbrev från relevanta personer. Läs mer och ansök här senast den 30:e september!

Varukorg