Den 23:e september är det dags för Astronomins dag och natt – Sveriges coolaste temadag! Då kan alla som vill hjälpa till att sprida astronomiglädje i Sverige genom att anordna stora som små evenemang och aktiviteter, och vi hoppas så klart att många av alla entusiastiska medlemmar i AU är taggade på att vara med! Det finns även många häftiga event runt om i landet om man vill besöka något som anordnas av andra.

Syftet med Astronomins dag och natt är att göra det fantastiska med astronomin och universum tillgängligt för alla. Under denna dag kommer hela Sverige att krylla av rymdaktiviteter och evenemang och det finns möjlighet att besöka alltifrån föreläsningar och astrofotoutställningar till experiment, pyssel, observationskvällar och utställningar på museum. Det finns något för såväl stora som små.

Läs mer och hitta evenemang i din omgivning, här: http://www.astronominsdag.se/