Sök praktikplats på ESA:s Control Centre i Darmstadt

Läser du ett masterprogram inom ingenjörsområdet, IT, fysik eller matematik och vill jobba med rymden i framtiden? Vill du lära dig mer om satellitnavigation? Då ska du söka en praktikplats vid ESA! Det finns bland annat möjlighet att arbete vid Control Centre Darmstadt i Hessen, Tyskland. Sista ansökningsdag är 31:a oktober. 

ESA i Darmstadt har öppnat ansökningsperioden för en 3-6 månader lång praktik. Praktiken kommer att ge dig god insikt i arbetet vid ESOC, European Space Operations Centre, och du får möjlighet att jobba i interdisciplinära team med många olika bakgrunder och nationaliteter. Det finns många olika arbetsområden och du fyller i vilket område du helst vill arbeta inom i ansökningsformuläret. Det finns också möjlighet att kombinera praktiken med din masteruppsats!

Du som söker ska uppfylla följande kriterier:

  • Du studerar på en masterutbildning i ett relevant område
  • Du har goda kunskaper i engelska
  • Du trivs i internationella arbetsmiljöer
  • Du vill arbeta i ett internationellt arbetslag

Läs mer och skicka in din ansökan här senast den 31:a oktober!

 

Rymdfarkostingenjören Carmen Ricote Navarro under uppskjutningen av Sentinel-2B.
Varukorg