Skicka in din bästa bild på Vintergatan och vinn fina priser!

Ett glatt gäng AU-medlemmar framför Vintergatans band.

Den 23:e september är det dags för Astronomins dag och natt – Sveriges coolaste temadag! För att fira detta anordnar våra medlemsföreningar ORION och Unga Astrofotografer en stor astrofototävling för ungdomar i hela Sverige. Du har chans att vinna fina priser från AstroSweden, så fram med kameran eller teleskopet och bege dig ut i höstmörkret!

Tävlingen är enkel! Gå ut i natten och ta ett foto på Vintergatan. Bilden ska vara tagen av dig själv, mellan den 1:a september och den 31:a oktober 2017, och för att delta i tävlingen ska du vara under 25 år gammal. Bidraget skickar du till orion@au.se senast den 31:a oktober, tillsammans med ditt namn, ålder, kontaktuppgifter och en kort beskrivning av hur och var du tog den.

3:a pris: Boken ”Jakten på liv i universum” av Peter Linde.

2:a pris: Kikaren Celestron UpClose NF 7×35

1:a pris: Publikation i tidskriften Populär Astronomi och ett presentkort på 1000 kr hos AstroSweden

Resultatet publiceras senast en vecka efter sista ansökningsdag på Orions och Unga Astrofotografers facebooksidor.  Lycka till!

Varukorg