Idag släpper Astronomisk Ungdom en fantastisk rymdfilm med Christer Fuglesang som berättarröst. Filmen är producerat i samarbete med produktionsbolaget Depiction och tar tittaren med på en resa genom rymden. Vilka känner du som borde bli en del av Sveriges gemenskap för unga med rymdintresse? Dela gärna filmen så att fler barn och unga får ta del av det fantastiska med universum.

Har du någon gång tittat upp mot stjärnhimlen och förundrats över universum? I vår nya reklamfilm får du följa med Christer Fuglesang på en resa genom solsystemet och vidare ut i rymden! Vi lämnar jorden, passerar månen, åker förbi våra vänner Rosetta vid kometen 67P och Cassini vid Saturnus, och fortsätter ut ur vår galax och vidare ut i rymden.

I ca: ett år Astronomisk Ungdom tillsammans med produktionsbolaget Depiction arbetat med att ta fram en vacker rymdfilm som förmedlar det som är så fantastiskt och fascinerande med just rymden. Syftet är att visa att rymden är cool, hur långt människan har tagit sig på rymdområdet och hur mycket det fortfarande finns att utforska, för att inspirera fler barn och unga att ta vara på sina rymddrömmar och utveckla sitt rymdintresse tillsammans med oss.

Stort tack till produktionsbolaget Depicition, med bästa David Sandell i spetsen, som producerat reklamfilmen. Depiction är en produktionsstudio och visuell helhetsleverantör som arbetar inom fotografi, retusch, film och 3D. Deras arbete omfattar alla delar inom bild- och filmskapande, från tanke till slutfinish.

Tack också till  Jennifer Andersson, Mikael Ingemyr, Frida Backjanis Persson, Erik Lundmark-Harrison, Theresia Hestad, Elias Waagaard och Louise Fischer från Astronomisk Ungdoms kansli och förbundsstyrelse 2016-2017, som varit med och tagit fram filmens outline och manus.