Julminglet på kansliet

Till och med AU självt har fått en julklapp att öppna!

Lördagen den 16:e december bjöd kansliet på öppet hus för ett astronomiskt julmingel. Personal och förbundsstyrelse fanns på plats och många medlemmar från området kom förbi för att hänga, snacka, dricka glögg, äta pepparkakor och lussekatter, dricka julmust, äta godis, och bara umgås.

Förutom att frossa i julens läckerheter så begicks tipspromenad med frågor om allt möjligt rymdrelaterat och vinnarna vann en varsin AU-mugg från webbshoppen. Perfekt till värmande drycker så här i kylans årstid!

Höjdpunkten för aftonen var nog när Louise från förbundsstyrelsen fick öppna paketet som tomten lämnat till AU själv, från kansliet. Det var en inglasad och inramad poster, i tjockt arkivpapper, med motiv av stjärnhimlen så som den såg ut ovanför Stockholm natten den 19:e augusti 2012, den dag då AU grundades. Under stjärnhimlen står citatet ”How humble our beginnings”; ett citat av Carl Sagan när han i boken A Pale Blue Dot talar om mänsklighetens begynnelse.

Tack för årets trevliga julmingel och hoppas på återseende nästa år! Tills dess, God Jul och ett Gott Nytt År önskar AU!

Glada medlemmar som för-firar jul tillsammans på kansliet. Foto: Oscar Larsson.

 

AU har fått ett astronomiskt födelsebevis! En inglasad poster, i tjockt arkivpapper, med motiv av stjärnhimlen så som den såg ut över Stockholm natten då AU grundades.
Varukorg