Unga Astropartikelfysikföreningens Nobelmiddag

Nobelföreläsningen i fysik.

En av alla föreningar som startats i AU under hösten är Unga Astropartikelfysikföreningen, UAPFF. De har kommit igång imponerande snabbt och bra, och är redan över 100 medlemmar stora. Här skriver ordförande Julia och ledamot Linnéa om föreningens första stora medlemsaktivitet, nämligen att de gick på Nobelföreläsningen i fysik och anordnade en egen Nobelbankett!

I helgen delades årets Nobelpris ut och den traditionsenliga Nobelbanketten hölls. Priset i fysik gick till den första detektionen av gravitationsvågor, en stor upptäckt inom astropartikelfysik som innebär massor av spännande saker. Unga Astropartikelfysikföreningen, en nystartad temaförening under Astronomisk Ungdom, uppmärksammade såklart detta genom att först på fredagen gå och se på de öppna föreläsningarna av pristagarna i fysik, kemi och ekonomi i Stockholm – något som var väldigt lyckat och uppskattat. Även om nivån på föreläsningarna var relativt hög är det alltid coolt att kunna skylta med att man har sett dessa häftiga människor i verkligheten.

Styrelsen för UAPFF.

På kvällen anordnade vi i styrelsen i UAPFF en mininobelmiddag för alla medlemmar för att runda av den här Nobeldagen, vilket även det blev en stor succé. Det serverades en trerättersmiddag och sjöngs en hel del, vi hade ett quiz om vad som har hänt inom astropartikelfysikens värld men också med Unga Astropartikelfysikföreningen under 2017 och det hela avrundades med kortspel och lite pianomusik. Vi i styrelsen är oerhört nöjda med kvällen, och framförallt glada över att så många kunde komma. Stort tack och hoppas att vi ser er snart igen!

Alla deltagare i den inofficiella men lika exklusiva Nobelbanketten.
Varukorg