Årets Rymdresa går till Roque de los muchachos-observatoriet på La Palma!

Den 2-6:e juli är det dags för Rymdresan 2018 – Astronomisk Ungdoms sällskapsresa till La Palma för medlemmar 18-25 år gamla! Följ med till Europas största astronomiska observatorium på norra halvklotet, världens största optiska teleskop samt den klaraste stjärnhimmel som går att uppleva! Läs mer här och anmäl dig så fort som möjligt. 

I sommar är det återigen dags för en av Astronomisk Ungdoms häftigaste verksamheter; Rymdresan! En rymdresa är en sällskapsresa med astronomi- och rymdtekniktema för unga rymdintresserade som fyller mellan 18 och 25 år i år. Resan kan t.ex. gå till en astronomisk sevärdhet, studiebesök vid internationella rymdföretag, stora internationella teleskop eller andra rymdrelaterade resmål.

Rymdresan 2018 går till ön La Palma, Kanarieöarna, där vi framförallt kommer att besöka Roque de los muchachos-observatoriet. På 2400 meter över havet, på toppen av vulkanen, så ligger en av världens största samlingar av astronomiska observatorier. Där finns bl.a. det Svenska 1-m Solteleskopet (världens bästa solteleskop), Nordic Optical Telescope (2.6 m i diameter) och Gran Telescopio Canarias (världens största optiska teleskop med sina 10.4 meter i diameter). Förutom att besöka teleskopen så kommer vi att njuta av stjärnhimlen själva nattetid och se den bästa (mörkaste) natthimmel som går att uppleva i Europa, och då bl.a. se Vintergatan med blotta ögat, samt njuta av öns övriga naturområden, fantastiska mat och andra upplevelser.

Missa inte chansen att hänga med på en resa för livet! Detaljerat schema och anmälan hittar du här.

Foto av Vintergatan taget uppe på La Palmas bergstoppar!
Varukorg