Rymdforskarskolan 2018 i Stockholm – dag 1

Ett nytt år för Rymdforskarskolan, och det blev en spännande start. Nya ansikten från hela landet samlas utanför ett klassrum på AlbaNova, och handskakningen var i full gång. Inte för att någon kom ihåg varandras namn, men det var alltid trevligt att introducera sig.

Ledarna tog emot oss i ett klassrum och introducerade både lägret, regler, schema och sig själva. Redan då blev man spänd på att börja. Vi delades in i grupper med en personlig handledare, som vi sedan gick utomhus med och lärde känna gruppen.

Sedan samlades allihopa i stor grupp och drog namnlekar, då en lek där syftet var att man skulle repetera alla namn i en cirkel i samband med ett astronomiskt objekt på personens första bokstav, då man lätt kom ihåg alla efteråt. Andra lekar förekom också.

Sen var det dags att fara till Solna Gymnasiet, alltså vår bostad, med en promenad i kompani av våra extremt tunga packningar. Som tur var blev det bussresa från Odenplan till Solna… Phew.

Vi gick direkt efter och åt middag på en sportbar, där måltiden bestod av en god hamburgare med pommes, och sedan tillbaka till gymnasiet. Därefter fick vi våra sovgrupper och gjorde iordning våra sovsalar. Min grupp specifikt ordnade upp ett sällskapsbord i mitten av rummet.

Sedan samlades vi igen för att få veta av en hemlig tävling som skulle utspelas under programmet, men det tänker jag inte avslöja ;)

Vi hade därefter en timmes fritid då vissa gick till nära mataffärer och köpte läsk eller godis. Innan vi lades oss hade vi även ett prat med våra handledare om dagen, en s.k. Bed Check, och vad som ska hända imorgon.

Och jag måste säga, det låter verkligen spännande.

Yours truly, Jonas Grapne

Varukorg