Rymdforskarskolan 2018 i Kiruna – dag 2

Klockan sex på morgonen vaknade vi till härliga toner från Star Wars. Därefter fick vi smak på Kirunas kollektivtrafik då bussen som skulle ta oss in till stan aldrig kom. Med all packning på ryggarna gick vi med våra nya vänner mot Kiruna centrum. I väntan på tåget fick vi rymdkänsla direkt då ett malmtåg lika oändligt som universum åkte förbi oss där vi stod.

En vacker tågresa full av norrländska vyer senare stod vi färdiga för vandring vid Abisko nationalpark. Trots att vi knappt känt varandra i ett dygn var stämningen högt över förväntan. Alla klickade på en gång och vi märkte inte ens skoskavet som sakta men säkert närmade sig våra fötter. Vi insåg snabbt att utsikten från tåget inte var någonting alls i jämförelse med Abisko nationalpark. Med stigar längs det kristallklara vattnet och utsikt över Lapporten och andra berg så kunde vi inte ha önskat oss en bättre plats att spendera dagen på.

Tiden gick fort och snabbt var det dags för lunch, det vill säga våra egengjorda wraps som vi gjort i ordning kvällen innan. Vi fick sätta oss var vi ville, men alla valde att tryckte ihop sig på en och samma sten. En stund senare började våra vattenflaskor tömmas, men det var inget problem eftersom vattnet i forsen var jättegott. Vi åt och vandrade vidare fram till att det var dags att än en gång sätta sig på tåget och åka hem till Raketskolan.

På kvällen var det planerat att vi skulle ha en tipspromenad, men eftersom alla var trötta efter vandringen fick vi se en film istället: Apollo 13. Vi satt på madrasser i gympasalen med våra kuddar och hade det jättemysigt. Efter filmen var vi helt slut, och välbehövd sömn var det enda alternativet som återstod.

//Felicia och Elsa

Varukorg