Delta i Värvarveckan 2018!

Astronomisk Ungdom växer så det knakar och fler rymdintresserade ungdomar hittar varje dag hit och blir en del av Sveriges gemenskap för unga med rymdintresse. Men vi vill så klart bli ännu fler! Mellan den 24:e och 30:e september infaller därför Astronomisk Ungdoms andra officiella värvarvecka – veckan då vi tillsammans går ihop och gör Astronomisk Ungdom synligt för ännu fler barn och unga. Var med du också!

Astronomins dag-veckan, den 24-30 september med Astronomins dag och natt under lördagen den 29:e, är den vecka på året som vi alla tillsammans visar upp för så många som möjligt att medlemsföreningarna och AU som förbund finns, och därmed värvar extra många nya medlemmar. Låt oss under denna vecka dela vårt engagemang och vår verksamhet till så många nya som möjligt!

Vill du vara med och sprida astronomiglädjen till ännu fler barn och unga? Du kan anordna egna värvarevent och se till att dina vänner och barn och unga i din stad blir en del av Astronomisk Ungdom! Varje ny medlem får som vanligt en gratis prenumeration på tidskriften Populär Astronomi och möjligheten att delta i flera rymdaktiviteter varje år. Dessutom gör varje ny medlem det möjlig för oss att uppfylla barns rymddrömmar och bidra till att ungdomar får möjligheten att utveckla sitt astronomiintresse – så med varje värvning är du med och gör vår verksamhet möjlig. Sprid ordet om Sveriges bästa astronomiförbund och låt dina vänner bli medlemmar gratis här!

Föreningarnas egna tips till er som vill vara del av värvarveckan är anordna observationer på gatorna, fixa filmkvällar i skolorna, ta kontakt med museum om föreläsningar eller bygga raketer med barn! Om ni inte vill göra något själva, kan du också kontakta din medlemsförenings styrelse och se om du kan vara med och hjälpa till vid något officiellt värvarevent i din stad, eller om din förening kan hjälpa en annan förening i deras arbete. Tveka inte att kontakta kansliet om du vill ha material att använda, exempelvis posters, eller om du behöver mer information om Astronomisk Ungdom inför värvarveckan.

Var med och vinn fina priser!

Den förening som värvar flest medlemmar, samt den förening som värvar flest medlemmar procentuellt i förhållande till sin ursprungliga storlek, vinner biobiljetter som föreningen kan använda under sina evenemang! Nytt för årets tävling är att utöver att värva medlemmar till sin förening, kan man också värva medlemmar till riksföreningen för extra poäng! Var person kan alltså ge två poäng totalt. Protokollför de nya värvade till riksföreningen och mejla in listan till forbundsstyrelsen@au.se.

Stort tack till alla fantastiska medlemmar som deltar under Värvarveckan 2018 – nu kör vi!

 

AU:s Louise Fischer och Elias Waagaard värvar nya medlemmar på en gymnasiekonferens.
Varukorg