MegaHelg Rymd på Tekniska museet

Foto: Oscar Larsson.

Astronomins dag och natt gick av stapeln den 29:e september, med aktiviteter i hela Sverige. I Stockholm så deltog AU i MegaHelg Rymd på Tekniska museet! Här följer Emanuel Hagerblom Sjökvists berättelse om helgen.

Foto: Oscar Larsson.

I helgen som var anordnades många roliga aktiviteter runt om i landet under Astronomins dag och natt. Det blev en hel helg tillägnad rymden och raketer! En härlig helg där vi får uppmärksamma och fira det universum som vi har en plats i. Astronomisk Ungdoms Stockholmsförening SIRIUS tog del av festligheterna genom att anordna aktiviteter med temat rymden på Tekniska museet i Stockholm. Bland annat kunde allmänheten komma förbi och pyssla kometer av flörtkulor och folie, tipspromenader och raketuppskjutningar med Kerbal Space Program.

Tipspromenaden bestod av 12 frågor, samt en utslagsfråga. Frågor kring allt från astronauter till exoplaneter, kluriga alternativ och chansen att vinna exklusiva Mars-leksaker från Playmobil. Uppskattat av alla glada besökare, som fick sätta sina kunskaper på prov och ta en rolig promenad runt på museet. Lika uppskattat var raketuppskjutningarna med Kerbal Space Program, där man i ett spel får bygga och skjuta egna raketer genom Jordens atmosfär, upp till månen och vidare!

Foto: Oscar Larsson.

MegaHelg Rymd på tekniska museet var en otrolig upplevelse. Den må vara över, men inte är vi ledsna för det, utan upplysta av alla de positiva kommentarer och trevliga bemötanden vi fått under helgen. Taggade och motiverade fortsätter nu SIRIUS och Astronomisk Ungdom att arbeta, i vetskap om att är uppskattat. Vi ses nästa år, till ytterligare en upplaga av de bästa MegaHelg Rymd någonsin!

Text: Emanuel HS

Foto: Oscar Larsson.
Foto: Oscar Larsson.
Foto: Oscar Larsson.
Varukorg