Lise Meitner-dagarna 2018

Ända sedan 2015 anordnas varje höst Lise Meitner-dagarna; en stor helgkonferens i fysik för gymnasieelever som fått stipendium för att få åka och representera sin skola. De senaste åren har Astronomisk Ungdom funnits på plats, spridit ordet om vår organisation, och rekryterat nya medlemmar bland deltagarna. Här kommer ett kort referat från 2018 års mingel med deltagarna!

Under eftermiddagen den 16:e november ställde så återigen aktiva i Astronomisk Ungdom upp ett bokbord under den fantastiska konferensen Lise Meitner-dagarna! Deltagare från hela landet hade samlats i Stockholm för att under en helg tillsammans få lyssna till fysikföreläsningar och träffa nya vänner som delar intresset för fysik. Bland årets gästföreläsare fanns exempelvis Gabriella Stenberg Wieser, Christer Fuglesang och Nobelpristagaren Frank Wilczek; med andra ord en imponerande uppställning!

Under pauserna mellan föreläsningarna så hade deltagarna möjlighet att mingla runt bland olika organisationer och universitet, och självklart fanns AU på plats för att sprida ordet om vad vi gör. Flera aktiva medlemmar ställde upp och berättade om Populär Astronomi, Rymdforskarskolan, våra läger, gemenskapen, och allt annat som gör AU så fantastiskt. Dessutom fanns godis vid vårt bord.

I slutet av dagen hade AU imponerande 100 nya medlemmar i sina olika föreningar runt om i landet, och massvis med ny entusiasm över vilket stort intresse som finns för vår verksamhet. Vi kan knappt vänta tills 2019 års Lise Meitner-dagar!

Varukorg