AU äger nu domänen au.se

Ibland sker förändringar och förbättringar inom AU av mer formell eller teknisk art. Det är sällan vi skriver om dem i nyhetsflödet, men under december månad, efter ca 3 års långsiktigt arbete, slutfördes äntligen en alldeles fantastisk förbättring på IT-sidan.

Sedan början av december äger Astronomisk Ungdom domänen au.se! Det betyder att hemsidan numera kan nås bara genom att skriva in den superkorta url:en om bara två(!) bokstäver, au.se, i webbläsaren, och att undersidor kan nås på samma sätt. Exempelvis kan sidan för våra läger nås genom au.se/lager och Rymdforskarskolan genom au.se/rymdforskarskolan. Detta tycker vi är väldigt smidigt, och dessutom ser det snyggt ut på exempelvis posters.

Även epost-adresserna är förbättrade på motsvarande vis. kansli@au.se är den nya mailadressen till vårt kansli, våra verksamheter nås genom adresserna [verksamhetsnamn]@au.se och ideellt aktiva kan nås genom [fornamn.efternamn]@au.se, exempelvis norrskenslager@au.se eller hugo.kvanta@au.se. Äntligen får våra email-adresser plats på visitkort!

Alla ursprungliga webbadresser och emailadresser fungerar fortfarande som vanligt, men om man vill spara tid och plats så kan man numera alltså skriva eleganta au.se istället för det långa och lätt felstavade astronomiskungdom.se, oavsett sammanhang.

Varukorg