Rymdforskarskolan 2019 i Stockholm – dag 8

Hej allihopa!

Återigen började dagen av att handledarna väckte oss av den ljuvliga låten ”Jag är en astronaut”. Under förmiddagen hade vi tre riktigt intressanta föreläsningar. Den första handlade om supernovor samt livet som en doktorand. Den andra föreläsningen handlade om hur det var att vara i rymden och hölls av ingen mindre än våran rektor och Sveriges första astronaut, Christer Fuglesang!! Det var riktigt intressant att få inblick i hur livet är där uppe :). Förmiddagens sista föreläsning hölls Rymdstyrelsens generaldirektör, Anna Rathsman och handlade om vad myndigheten arbetar med! Därefter åt vi en utsökt lunch på AlbaNova innan vi fortsatte med slutspurten på våra raketer och cansat-projektet inför morgondagen! Kvällen avslutades med en social aktivitet som testa våra ingenjörskunskaper inom fallskärmsbygge då vi skulle bygga fallskärmar för ägg. .

Tack o hej leverpastej!

Varukorg