”gastronomiʹ (franska gastronomie, av grekiska gastronomiʹaeg.: ’maglära’, av gastēʹr ’mage’), läran om finare matlagning” (ne.se).

Som kanske anat, är AU:s Gastronomiläger är ett astronomiläger med stor fokus på extra god mat, men även extra mycket kul och extra mycket lägerkänsla. Det är ett läger för dig som vill träffa såväl gamla som nya AU-vänner för att hänga och göra roliga, rymdiga saker tillsammans med. Schemat är mer avslappnat än på andra AU-läger, och fokus är på att både skapa en naturlig umgängesplats för aktiva i AU, och ge nya medlemmar en möjlighet att komma in i gemenskapen ordentligt. 

Under lägret kommer ni att få all nödvändig erfarenhet när det gäller fin och god mat. Vid lägrets slut kommer ni alla att vara kunniga Gastronautkandidater! Utöver dagliga trerättersmiddagar, kommer det dessutom att arrangeras filmkvällar (med tillhörande bingo!), stjärnskådning, bad och mycket annat roligt! 

Låter detta som ett läger för dig? Gå till anmälan här.

Med allt detta sagt hoppas vi att vi ses på Astronomisk Ungdoms Gastronomiläger 2019! Om ni har några frågor kan ni skicka dem till gastronauterna@au.se 

//Gastronauterna Minna, Niklas, Saga och Axel

Här är en gruppbild på förra årets gastronautkandidater!

Gastronauterna är i full gång med att arrangera årets läger! (Bildkälla: NASA)