GLUON 2019

Den 4:e maj samlades GAUSS och UAPFF i Göteborg för det första årliga GLUON, akronym för “Gauss Levererar UAPFF-evenemang Om Naturvetenskap”! GLUON var alltså ett samarbete mellan de båda föreningarna och målet var att sprida intresset för partikelfysik samt att skapa band mellan de båda föreningarnas medlemmar!

Här är workshopen i full gång!
Här är grillkvällen! Hur mysigt?

Kvällen började med att vi samlades i Göteborg och lyssnade på en fascinerande föreläsning om “nuclear astrophysics” som Chalmers-forskaren Andreas Heinz höll i, följt av en frågestund. Därefter satt vi och fikade, pratade och bondade en bra stund! När fikat var slut och alla fått lite mer energi var det en workshop på programmet som Amanda Christianson tillsammans med UAPFF:s Gabriel höll i. Workshopen handlade om design thinking, vilket är namnet på ett ramverk man arbetar i för att ge optimalt fokus på produktens användare/kunder. Många bra idéer kom fram angående hur vi ska utveckla föreningarna men framförallt hur eventet GLUON kan bli ännu bättre nästa år!

Då workshopen var över hade klockan hunnit bli sent, solen hunnit försvinna och det var dags för oss att bege oss till Slottsskogen för stjärnskådning, grillning och rymdigt häng. Det grillades i sann lägeranda både korv och marshmallows ute i skogen samtidigt som molnen ibland skingrade sig över oss och därmed gav möjlighet för lite stjärnskådning då och då.

“Nya band skapades, erfarenheter delades och en godtycklig mängd marshmallows konsumerades” är vad UAPFF själva skrev efter eventet, och den meningen summerar hela GLUON på bästa sätt! Nu är det bara att börja ladda och tagga inför GLUON #2!

Allt gott!

PS: det faktum att kvaliteten och kvantiteten av bilder är bristande är bara ett bevis på evenemangets succé; vi hade helt enkelt FÖR trevligt för att hinna ta bilder!

Varukorg