Rymdforskarskolan 2019 i Stockholm – dag 10

Dagen började med en föreläsning om exoplaneter. Föredraget hölls av fantastiska Alexis Brandeker och vi fick b.la lära oss om hur man kan hitta exoplaneter samt vilka instrument och metoder som används på den fronten. Efter presentationen så började vi med att analysera och sammanställa data från raketuppskjutningen med CanSat. Sedan åt vi riktigt god mat på AlbaNovas restaurang/café Efter lunchen återgick vi till arbetet med CanSat och började med presentationerna. Detta gjorde vi hela eftermiddagen tills vi slutligen åkte tillbaks till Solna gymnasium. När vi kom hem igen så fortsatte vissa med CanSat projektet medans andra tog de sista bilderna till scavenger-hunt (en fototävling där foton ska tas på olika förutbestämda teman för att samla poäng). På kvällen käkade vi sedan middag där korv med pommes stod på menyn. På kvällen lyssnade vi på en väldigt engagerade presentation om Astronomisk Ungdom, dvs. bland annat hur förbundet ser ut och vad man kan göra inom AU. Vi hade även ett kort födelsedagsfirande för Måns (handledare). Imorgon ska vi ha våra avslutningspresentationer på tekniska muséet så vi får verkligen finslipa det sista på presentationerna!

/ (Gabriel, Edwin, Sara, Victoria, Love)

Varukorg