Rymdforskarskolan 2019 i Stockholm – dag 9

Hej hej!
Idag har vi varit på OHB Sweden och fått en fantastiskt föreläsning om dess verksamhet, vad de gör och vad de tidigare har gjort exempelvis fick vi höra mer om tidigare svenskbyggda satelliter. Efter OHB så var det dags för lunch för att sedan bege oss till ett gammalt flygfält för att äntligen få skjuta upp våra raketer och våra egna satelliter (CanSats) som vi har arbetat på under hela RFS. När vi var tillbaka på Solna gymnasium så åt vi middag och sedan så kollade vi på ”The Last Lecture” tillsammans. Den hölls av Randy Rausch, en professor i datavetenskap som efter att ha fått besked om att han hade tre månader kvar att leva höll en sista föreläsning där han pratade om vad hans liv och vad han drömde om som barn och hur hans liv utvecklade sig.
Mvh RFS* (Alexander, Anna, Elin, Åsa, Vilgot, Gusten, Sofia)

Varukorg