Nedan följer sista blogginlägget för stockholmsupplagan. Detta blogginlägg innehåller en reflektion över hela upplagan från en RFS-elev och ett ordinarie dagsbeskrivande inlägg från en av handledargrupperna.

TJA TJA BLOGGEN 3.0

Idag var sista dagen här på RFS, vi fick först lyssna på en intressant presentation om RAYS sommarskola, ett fantastiskt projekt för att främja intresse kring naturvetenskap och matematik. Dagens andra föreläsare var igen mindre än SSC’s egna Ludvig Sjöberg, som pratade om Esrange, och olika karriärmöjligheter inom rymdindustrin. Efter detta fick vi fortsätta med våra arduinoprojekt, den sista touchen innan vi på eftermiddagen skulle ha våran stora presentation inför jury, familj och vänner. Presentationerna tog plats på Tekniska Museet i Stockholm, och juryn bestod av några representanter från sponsorer, experter, samt våra alldeles egna Moa, mÅns (Måns)  samt (lägerlegenden) Robin. Presentationerna gick bra för alla maskar, men segern togs hem av Project SPARTA, en grupp som tyvärr inte hyste några kräldjur alls  Prisutdelning och fotografering var näst på agendan, och trots att endast en grupp vunnit var stämningen på topp! Slutceremonin tog plats på R1, under KTH; en gammal kärnreaktor som byggdes på 50-talet, och som nu hyser spöken, monster och annat skoj. Middagen var fantastiskt god, trerätters med många spännande alternativ vilket markerade avrundningen för denna gång.  Nu kommer det kanske viktigaste budskapet: Sök till RFS, ni kommer inte att ångra det, och ha en trevlig sommar!
/mÅns maskar. (Albin, Klara, Sara, Emilia, Oskar, Emma)


Tjenamoss!

Nu är Rymdforskarskolan i Stockholm över för i år. Själv sitter jag på tåget hem och lyssnar på “Jag är en astronaut” och kollar igenom alla bilder som läggs ut. Det har varit en helt fantastisk upplevelse och helt otroligt att få träffa alla spektakulära människor. Varje person har något att tillföra och man hinner verkligen komma nära alla som är där. Jag lämnade för 3 timmar sen och saknar redan gemenskapen och alla fina människor, både elever, handledare och vår underbara projektledare. Helt ärligt tror jag inte att jag har skrattat så mycket och så ofta som jag har gjort under dessa 2 veckor på riktigt länge. Denna skola är något som jag tror vi alla kommer minnas och längta tillbaka till.
Att söka till RFS är nog det bästa beslutet jag har tagit och jag ångrar inte det för en sekund. Det har varit fantastiska föreläsningar, laborationer och riktigt intressanta diskussioner. Alla har lärt sig så otroligt mycket på så många olika sätt. Allt från spontanföreläsningar inom kvantfysik till vårt projektarbete CanSat och det sociala umgänget har inneburit så mycket kunskap, både om rymden, fysik och om oss själva! Tiden har gått så snabbt och det känns verkligen inte som att 2 veckor faktiskt har gått, sen inser man hur mycket som har hunnits med. Visst, jag är ledsen över att det är över, men det väger inte upp för hur otroligt glad jag är att det hände.  

So long and thanks for all the fish!