Den 17-19 maj anordnade föreningen SAGAN science fiction-lägret 2019: ett rymdläger. Läs om allt roligt som hände!

Vid deltagarnas ankomst presenterade ledarna en poängjakt där deltagarna fick olika rymdinspirerade uppgifter att genomföra under lägrets gång. Under kvällen gjorde vi även olika lära-känna-varandra aktiviteter med en rymd twist. Kvällen avslutades sedan med science fiction klassikern 2001: en rymdodyssé, som även var inspirationen bakom lägrets namn 2019: ett rymdläger.

Lördagens startades med en föreläsning av science fiction författaren Martin Dunelind, som berättade om sitt yrke och hans nyutgivna bok Dark North.

Efter lunch spelade vi Rymdfarare för en dag, ett rollspel gjort av några av ledarna. Under rollspelet delades deltagarna in i tre lag och fick ta sig an rollen som en ledare för olika grupper i rymden i en alternativ framtid. Deltagarna fick sedan försöka navigera sig igenom olika problem som presenterades av spelledarna.

Efter det hade vi en tårtbakartävling med temat mänskligheten och vetenskapen om 100 år. Det blev riktigt fina resultat!

På eftermiddagen läste vi The last question av Isaac Asimov och diskuterade några frågor kring den. Efter det hade vi en normkritisk diskussion där vi pratade om bland annat mångfald inom litteraturen. Lördagskvällen avslutades sedan med filmvisning då vi kollade på Walle-E.

På söndagen rundades lägret av och vinnarna i poängjakten korades. Vi ledare var mycket nöjda med helgen!