Rymdforskarskolan 2019 i Kiruna – dag 5

13 juli

Halloj!

Idag hade vi en tidig morgon. Vi vaknade 5.20 för att kunna börja gå till bussen 5.50. Bussen kom 6.40 och 7.00 tog vi tåget från Kiruna station till Abisko, vilket är en by som har en nationalpark. Den ligger några mil ifrån gränsen till Norge i Sveriges nordligaste delar. Under vintern är detta en av de populäraste platserna för turister att se norrsken på och under sommaren är det en av världens vackraste ställen att vandra på. Resan dit tog 1 timme och innehöll frukost, lite sömn och en otroligt vacker utsikt. Väl framme började vi gå längs älven Abiskojåkka. Vattnet, som gick utmärkt att dricka, var väldigt rent och gott!

Därefter vandrade vi iväg längs Kungsleden i några timmar för att sedan stanna och äta lunch. Den bestod av köttbulle- och potatissalladmackor, samt risifrutti och frukt. Under lunchen var det några modiga av oss som valde att bada i den kalla älven. Vi andra valde att njuta av solen istället. Vår slutdestination var en liten höjd där vi kunde se nästan hela vägen vi vandrat med snötäckta berg i bakgrunden. Det var verkligen fantastiska vyer och perfekt väder som Abisko bjöd på idag. Trots att vi hade vandrat i flera timmar ville vi inte tillbaka till turistcentret när det väl var dags. Det blev lite väntan på stationen innan bussen kom för att ta oss hem till raketskolan tillbaka i Kiruna. Där väntade pizza, filmen ”Contact” och ännu mer scavenger Hunt!

Hörs igen imorgon från våra kära klasskamrater!

/ Elin, Johanna, Johan, Klara, Hanna, Aron

Varukorg