Rymdforskarskolan 2019 i Kiruna – dag 8

TISDAG 16/7-2019
Tja tja bloggen!!

Dagen började med frukost på skolan och sedan fixade alla de sista detaljerna så att allt var redo för uppskjutningen. Efter att vi hade fixat klart våra CanSats och modellraketer gick vi ut till uppskutningsplatsen. Vi fick skjuta upp våra mindre modellrakter med både A och B motorer. Det var dagens höjdpunkt. Med blandade resultat: några kraschade, medan de flesta flög riktigt högt!! Därefter gick vi vidare till en större raket som vi skulle skjuta upp våra CanSat projekt i. På bilden ser ni gruppens WAVES raket!! Motorn fungerade, men dessvärre utlöstes inte fallskärmen, vilket resulterade i en Kraschlandning. Tyvärr kunde vi inte skjuta upp fler CanSats efter den första så vi tog lunch istället.

Det blev en välförtjänt grekisk sallad med Robins egna vitlökssås och bröd i ugn, efter en lång förmiddag i regnet. Efter lunchen började gruppen som fått data från raketen att analysera, medan resterande grupper fick släppa sina CanSats-projekt inomhus (med fritt fall) och få data från det. Fram tills middagen jobbade vi med våra redovisningar, eller Scavanger-Hunt i handledargrupperna, eftersom alla bilder skulle lämnas in senast klockan åtta. Efter en middag bestående av pasta och pesto hade Robin en fängslande och peppig föreläsning om AU (Astronomisk Ungdom). Resterande delen av kvällen jobbade många med sina projekt till sena timmar, medan andra valde sömn eller skräckfilm i gympasalen. Nu är vi taggade inför redovisningarna imorgon!!

Tack o hej från oss

Varukorg