Rymdforskarskolan 2019 i Kiruna – dag 9

God dag alla bloggföljare, här kommer sista inlägget för Kirunaupplagan! Efter en och en halv vecka lång upplaga så hade de byggt sina CanSats, utfört experiment och fått data att analysera. Det var nu dags för dem att börja förbereda sig på sina presentationer där de skulle lägga fram vad de har gjort, varför, hur det gick, analys med mera. På eftermiddagen var det dags för slutseminariet! Inför en jury,  hitresta familjer och vänner så var det dags för varje grupp att få presentera sitt projekt

Alla grupper genomförde fantastiska presentationer under seminariet och det var så kul hur mycket deltagarna hade lärt sig under upplagan, vilka framsteg de har gjort och deras drivkraft inför framtiden. Den grupp som drog det längsta strået och vann var WAVES vars projekt gick ut på att studera vattenånga som en växthusgas i stratosfären. De kommer nu få genomföra sitt experiment senare i höst genom att få följa med en stratosfärisk ballong. Efter seminariet så var det dags för en tre-rätters middag där en norrländsk klassiker serverades: renskav. Alla deltagare fick där sitt diplom/intyg på att de hade genomfört Rymdforskarskolan och hade klarat den! Slutet gott, allting gott.

Varukorg