Rymdforskarskolan 2019 i Göteborg – dag 7

Hallå!

Idag har vi gått på studiebesök på RUAG och fick lära oss mycket om deras verksamheter och rymdprojekt som de har varit delaktiga i. Vi fick lära oss en del om dess historia, vad för utmaningar som finns i rymdindustrin, framtida projekt med mera. Sammantaget var allt väldigt intressent. Vi fick exempelvis veta att de är med och bygger delar till James Webb-teleskopet exempelvis!

Efter det tog vi lunch på samma ställe, vilket smakade toppen. Det serverades pasta bolognese, chili con carne eller en sallad. Efter lunchen rörde allihop tillbaka till Hulebäcksgymnasiet för att fortsätta arbeta med Cansat. Det var en del om och men men mot slutet av kvällen hade de allra flesta grupper fått ihop ett färdigt experiment som var redo för det stora testet. För att varva ned så avslutades kvällen med att titta på filmen ”the Martian” vilket kopplade lite tillbaka till att vi hade haft en föreläsning om Mars geologi tidigare under upplagan.

Utöver RUAG var det en relativ kort dag i händelseförloppet, eftersom de allra flesta om inte alla ville engagera sig i sitt cansat projekt.

Hejdå,
Hälsningar SeGaay (RodaS, FatmE, HemminG, LinneA, SabinA JeffreY)

Varukorg