Föreläsningar i december med AU

För att lysa upp lite i vintermörkret och som en liten julklapp till alla våra medlemmar, bjuder AU på fyra spännande online-föreläsningar i december! Zoom-länkar publicerar här några dagar innan vardera föreläsning.

Föreläsningarna är för er som är medlemmar i Astronomisk Ungdom. Om du inte är medlem kan du bli medlem gratis här: Bli medlem!

Först ut är Katja Lindblom, föreståndare på Slottsskogsobservatoriet i Göteborg. Hon kommer att hålla i astronomi-föreläsningar tre måndagar i rad. Föreläsningarna varar ca. 40 minuter, och därefter blir det frågestund och diskussionsrunda för dem som önskar.

Måndagen den 7 dec. kl. 18.00, UNIVERSUMS HISTORIA

Vi följer universum från dess födelse för nästan 14 miljarder år sedan till en miljard år framåt i tiden. Hur bildas och utvecklas stjärnor, galaxer och planeter? Varför ser vårt solsystem ut som det gör? Och hur kommer det att utvecklas i framtiden?

Klicka här för Zoom-länk
Meeting ID: 663 489 5466
Passcode: LYMvt9

Måndagen den 21 dec. kl. 18.00, LIVETS UPPKOMST

Hur uppstod livet på jorden? Vilka är livets byggstenar? Hur kan livet ständigt återhämta sig från stora katastrofer? Vad krävs för att liv ska kunna uppstå i universum?

Klicka här för Zoom-länk
Meeting ID: 858 9358 0495
Passcode: 521559

Måndag den 11 jan. kl. 18.00, KLIMATET UR ETT ASTRONOMISKT PERSPEKTIV

Hur kommer det sig att jorden blev den planet i solsystemet som blev så bra? Vi jämför planeten Jorden med planeterna Mars och Venus som båda förändrats på grund av klimatförändringar i solsystemet. Hur påverkas jorden av vulkaner och växthusgaser?

Klicka här för Zoom-länk
Meeting ID: 846 4339 4013
Passcode: 433839

Utöver dessa föreläsningar kommer en bonus. En föreläsning med Robert Khashan, som är AU-medlem och läkarstudent.

Söndagen den 20 dec. kl. 15.00, föreläsning med Robert Khashan

Klicka här för Zoom-länk
Meeting ID: 685 0860 7911
Passcode: AU

Teman som tas upp på föreläsningen:
– Finns det liv i Universum?
– Liv & intelligens
– Fermi paradoxen
– Är organiskt baserade livsform den enda möjligheten?

Välkomna!

Varukorg