Delta i Rymdstyrelsens astrofototävling!

Rymdstyrelsen arrangerar en astrofototävling för alla rymdälskare i samarbete med Stockholms stad, Astronomisk Ungdom, Kamera & Bild samt Populär Astronomi. De vinnande bidragen får inte bara ära och berömmelse; de kommer även att ställas ut i Kungsträdgården mitt i centrala Stockholm! Det enda du behöver är kreativitet, en mörk stjärnklar kväll och en kamera.

Astrofoto är ett bra verktyg för att lära sig om vår plats i universum och vad det är man ser på himlen. Vi vill med denna tävling uppmärksamma astronomin och även ge er möjligheten att få visa upp era fantastiska bilder som gestaltar det vi kan se där ute.

Deltagare kan skicka in högst tre bilder tagna mellan november 2020 och april 2021. Alla tävlar på lika villkor enligt de kriterier som framgår av regelverket (se Rymdstyrelsens hemsida). Bilderna får ej ha varit publicerade i dagstidning eller tidskrift innan och måste vara tagna i Sverige; man får alltså inte koppla upp sig till teleskop utomlands. Tävlingen är öppen för alla med astronomi- och fotointresse oavsett ålder och kunskap, men du får inte arbeta som fotograf. Vi riktar oss till dig som är amatör eller avancerad amatör.

Vinnarna utses av en jury sammansatt av Rymdstyrelsen bestående av verksamma astrofotografer, rymdvetare och astronomipedagoger. Utöver de estetiska och fototekniska kriterierna kommer juryn även värdera kreativitet och originalitet.

Läs mer om tävlingen och skicka in dina bilder via Rymdstyrelsens webbsida!


Bild: Månen fotad från en balkong I Sundbyberg av Ronnie Lindberg.

Varukorg