Vinnarna i Rymdstyrelsen astrofototävling är utsedda! En av vinnarna är en AU:are!

Under våren har Rymdstyrelsen anordnat en astrofototävling där de tävlande har fått skicka in högst tre bilder tagna mellan augusti 2020 och april 2021. Totalt kom det in 400 bidrag och utav dem valde juryn ut 16 vinnare. Bland vinnarna finner vi en aktiv AU:are Niklas Engelhardt Önne! Ett stort grattis till Niklas! Bilden som ni finner nedan är det vinnande bidraget med motivet Stjärnhopen Plejaderna. Plejaderna finner man i stjärnbilden Oxen. Vill ni veta mer om hur Niklas tog bilden kan ni läsa här.

De vinnande bidragen kommer ställas ut på en utställning i Kungsträdgården i Stockholm. Utvalda vinnare kommer även ställas ut på olika platser i landet. Utställningen startar torsdagen den 10:e juni och pågår till och med 27:e juni. Läs mer om utställningen och tävlingen här.


Bild: Niklas Engelhardt Önne, Stjärnhopen Plejaderna

Varukorg