Rymdforskarskolan 2021 i Stockholm – 17/6

Dagen inleddes med ljuvlig musik som ställde den eviga frågan: finns det liv på Mars? Vi vaknade till ännu en vacker och solig sommarmorgon och åt frukost. Idag var det en väldigt speciell dag för klockan 7:30 på morgonen lagade våra kära ledare en lyxfrukost. Därefter var det dags för oss att vandra till AlbaNova, vårt andra hem :) Väl på AlbaNova, inleddes dagen med en lärorik föreläsning av Karin Holmqvist från SSC. Efter det var det raska tag mot dagens andra föreläsning som handlade om Science Fiction och dess relation till vetenskap av Sabine Höhler. Sist men inte minst var det dags för Moa Skan (SU finest a.k.a. D O double G), som berättade allt om vår kära sol. Efter en sådan fantastisk förmiddag, fick vi en ypperligt god lunch på AlbaNovas egna restaurang och resort (michelin-nivå med komfortabla stolar). Med mätta magar avslutade vi den livgivande och exotiska AlbaNova-expeditionen med att beskåda Sveriges ultimataste teleskop (som kan se långt).

Efter en uppfriskande stadsvandring tillbaka vår bas och nu vårt nya hem fick vi den sällsynta möjligheten att praoa som FBI-agenter och tämjde ormar (python). Det tog oss 3 svettiga timmar men nu är vi ett fullt hot mot allmänheten (FBI watch out, våra pythonkunskaper i cepheid-databehandling skojar man inte bort). Som om det inte kunde bli bättre, matade våra kära ledare oss med Vasastans finaste bakade delikatesser (ICAs finest). Smaken var minsann inte som baken 😉. Våra gangster-ledare skar dessutom korvar som vi åt i tunnbrödsrullar tillsammans med pulvermos. Vi avlutade denna förljuvliga dagen med CV-Skola och roliga lekar som maffia.

MVH Amir och Theo

Varukorg