Rymdforskarskolan 2021 i Stockholm – 19/6

Denna dag på rymdforskarskolan började först med väckning och frukost. Strax därefter var det dags att bege sig ut i det väldigt varma vädret för att göra något kallat ”Space Olympics”. I den fick varje handledargrupp tävla om såväl ära som poäng till rymdkapplöpningen. Vi tävlade i grenar som kastande av alienägg, fraktning av alienelexier och avkodning av kryptiska meddelande från jorden. Det var superkul men intensivt!

Vi gick sedan hem till NTI för att äta linsgryta till lunch. Därefter var det dags för att sätta igång med de efterlängtade projekten. Vi blev indelade i nya grupper som var och en fick välja en komponent till arduino för att samla in olika data. Projektet känns just nu ganska utmanande. Man kommer definitivt behöva anstränga sig men kommer samtidigt lära sig mycket av det. Vi slutade dagen med att se på ”Interstellar” tillsammans och det var supermysigt! Jag vill verkligen inte att Rymdforskarskolan ska ta slut, vi har för kul!

MVH Hanna

Varukorg