Rymdforskarskolan 2021 i Stockholm – 20/6

På söndagen väcktes vi återigen av den nu överspelade låten Jag är en astronaut, efter en välbehövlig sovmorgon. Och efter en ypperlig frukost påbörjade vi vår långa, och framförallt varma, vandring till Kungsträdgården. Väl där tittade vi på Rymdstyrelsens astrofototävlingsutställning, och vi hade turen att en av våra handledare, Niklas, var en av de 16 vinnande bidragen och därmed kunde ge oss en helt unik presentation av alla bidrag!

Under RFS har vi en pågående Rymdkapplöpning där en av deltävlingarna är en fototävling som kallas ”Scavenger Hunt”. Efter att ha tittat på astrofotoutställningen fick vi chans att springa runt i Kungsträdgården och ta många bilder till vår ”Scavenger Hunt”. Ett exempel på ett foto som vi tog var ”en rymdig bild på Carl XII”. Mitt i photoshooten fick vi chansen att testa på lite ishackning som en slump!

Efter astrofototutställningen, glassätning och många roliga foton var det dags att bege sig till grillplatsen för att grilla. Att ha på sig pikétröjor och långbyxor när det var gassande sol mitt på dagen var minst sagt… varmt. När vi äntligen kom fram till grillplatsen bjöds vi på korv med bröd av vår handledare Elina som redan hade varit där och fixat. Att efter lunch komma tillbaka till den kalla AC som finns där vi bor på NTI var otroligt skönt. När vi kom fram fick vi en liten paus innan det var dags att fortsätta med projektet. Vi började löda och skriva kod för hur datainsamlingen till SD-kortet, som var inkopplat till arduinon, skulle se ut.

På kvällen åt vi kvällsmat och efter det var det dags för dagens sociala aktivitet. Vi såg på ”Last lecture” (även kallad ”Really Achieving your childhood dreams”) av Randy Pausch. Föreläsningen är verkligen sevärd och gav upphov till många tankvärda funderingar och intressanta diskussioner efteråt. Föreläsningen var den cancersjuke professorn Randy Pausch sista föreläsning och handlade om barndomsdrömmar han haft. Dagen avslutades med bedcheck och roliga maffia-omgångar!

MVH Alexandra och Matilda

Varukorg