Rymdforskarskolan 2021 i Stockholm – 21/6

Dagen började med att vi väcktes och fick äta frukost. Efter frukosten var uppäten begav vi oss till AlbaNova där vi skulle lyssna på tre föreläsningar: Mathias Sundin, Mark Pearce och Ulf Danielsson! Den första föreläsningen, som Mathias Sundin höll i, handlade om rymdpolitik – ett intressant ämne som gav upphov till många frågor. Den andra föreläsningen var det Mark Pearce som gav och under hans timme berättade han om ett projekt kallat PoGO+ vilket är ett ballongburet experiment inom astrofysik. Sist men inte minst fick vi lära oss mer om svarta hål av Ulf Danielsson!

Efter att ha ätit mat på AlbaNova gick vi tillbaka till NTI Gymnasiet för att fortsätta med projektet. Under passet lödde vi och skrev den sista C++ koden för vår arduino. Efter mycket slit med labben var det dags för middag, färskpotatis med svampstroganoff för att vara mer precis. Mot kvällen var vi alla trötta men det hindrade inte oss från att spela D&D (Dungeons and Dragons) under bedchecken! Allt i allo var det en mycket bra dag!

MVH Erik

Varukorg