Rymdforskarskolan 2021 i Uppsala – 30/6

Idag, den 30 juni, var en fantastisk dag som startade klockan 7! Vi åt frukost och sedan gick vi in till Uppsala. Idag var det mycket skönare väder än igår! Vid Uppsalas domkyrka stannade vi för inväntning av guiden Hans Odöö! Han guidade oss igenom Uppsalas alla håll och kanter. Rundturen var härlig och vi alla lärde oss mycket! Hans informativa historier blandat med roliga vitsar gjorde rundturen av Uppsala fantastisk! Efter det var det dags att upptäcka Uppsala på egen hand. Vi fick tid att i handledargrupperna ha photoshoot genom något som kallas Scavenger Hunt. Det var superroligt! Efter det gick vi till Värmlands nation och åt lunch! Det blev falafel med tortilla och potatissallad, falafeln var super! Sedan programmerade vi med arduinon och det var lite svårare än vanligt, tyckte i alla fall de flesta. Sedan åt vi middag, denna gång blev det linsgryta! Efter middagen gick vi tillbaka till NTI gymnasiet men längs vägen tog vi en lite runda kring botaniska trädgården. När vi kom fram till NTI Gymnasiet hade handledarna presentationer om sig själva. De var helt underbara och härliga och deras presentationer var fantastiska! Det verkade som att alla fick mycket idéer om framtiden! Efter handledarpresentationerna hade vi en bedcheck och sedan samlades majoriteten i tjejernas rum för att prata till sent på kvällen! Mycket om dialekter! Det var väldigt trevligt och ett bra avslut på en bra dag!

MVH Nova

Varukorg