Rymdforskarskolan 2021 i Uppsala – 6/7

Dag 9 på rymdforskarskolan bjuder på mycket nerver, mycket inspiration och mycket skratt. Vi började dagen med någonting inte helt oväntat, frukost, och begav oss än en gång mot Ångan för de sista föreläsningarna för RFS Uppsala. Vi fick träffa Hayley Williamson som pratade om Rosetta, Ulf Danielsson som pratade om svarta hål och Anders Eriksson som berättade om IRF. Alla dessa teman var saker vi hört om på andra föreläsningar och jag var rädd att det skulle vara en flopp att gå igenom dem igen, men snarare så var det tvärtom, det kändes bra att få höra om samma tema igen nu när man hade en föraning om vad som var på väg.

Efter föreläsningarna rörde vi oss för sista gången mot Värmlands Nation. Imorgon var det dags för presentationerna och vi spenderade hela dagen på Värmlands. Först ut var lunchen, sedan satsade vi järnet på att bli klara med våra powerpoints och våra manus inför seminariet och vi fick även presentera för våra handledare för att få feedback vilket gick förvånansvärt bra, min grupp fick mer nedslag på saker som att punker har olika storlekar och att pilar var olika tjocka än någonting annat. Vi fortsatte att öva tills det var dags för middag och sedan stod städning på schemat då det här var sista gången vi var där. Det känns som att tiden gått så snabbt. Jag kan knappt tro att det var över en vecka sedan jag satte min fot på fantastiska Värmlands Nation istället för bara några timmar. Värmlands och tiden vi spenderade där lyckades helt övertyga mig om att det är Uppsala jag vill plugga i, det verkar helt fantastiskt.

När vi var klara med städningen var klockan mycket men det hade blivit Mikaels tur att få hålla i sin presentation om sina prestationer i livet samt om när han grundade Astronomisk Ungdom och även hur vi kunde gå till väga nu, det var riktigt inspirerande att få höra och jag tror definitivt vi alla fått oss en tankeställare efter att ha hört Mikaels och handledarnas resor genom livet. Det finns ett talsätt inom AU, får du Mikael att börja prata så kommer han hålla på halva natten, vilket uppriktigt sagt var på väg att hända, men intressant var det. Så som alla andra dagar lyckades vi inte ens komma i närheten av att följa schemat och halv 12 traskade vi tillbaka mot boendet för en kort sista bedcheck. Det var kanske tanken att vi skulle sova när vi var klara där vid klockan ett för att få energi inför morgondagen, men stressen inför att få presentationerna perfekta hängde i och jag vet själv att jag sms:ade våran projektledare vid halv tre om småändringar i filen vi lämnat in, men det verkade som att åtminstone någon av oss fick sömn, för något svar fick jag inte.

Med andra ord så har även det här varit en underbar dag, man vet att man har hamnat med rätt människor när till och med städning känns roligt och när alla reagerar på samma meme-referenser. Nu taggar vi inför morgondagen och avslutningsseminariet och hoppas på att det kommer bli lika fantastiskt som allt annat vi gjort den här tiden. Godnatt på er!

MVH Amanda

Varukorg