Rymdforskarskolan 2021 i Lund – 19/7

Jag anlände till NTI gymnasiet cirka 14:30 på måndagen. Direkt när jag kom dit så träffade jag många av de personer som jag skulle tillbringa de kommande 10 dagarna med. En efter en blev vi inkallade i byggnaden där vi tilldelades en namnlapp, informationspapper, penna och anteckningsblock. Post-it lappar på golvet visade vägen till salen där introduktionen hölls. Det tog ett litet tag, men så småningom var salen fylld med 24 förväntansfulla ungdomar som precis hade börjat Rymdforskarkskolan.

Efter en genomgång av lägrets många (men fullt rimliga) regler samlades vi i våra handledargrupper och gjorde samarbetsövningar. Vi pratade om gemensamma intressen, lekte “fotleken” och memoriserade varandras namn. Långsamt uppgick det för mig att rymdforskarskolan skulle bli så mycket mer än bara föreläsningar och arbete. I slutändan blev det såklart mycket av det också – och det var underbart – men en stor del av rymdforskarskolan har varit det sociala. När samarbetsövningarna var slut var det dags för middag då vi serverades baguette med köttbullar och potatissallad. Det rådde delade meningar om just den måltiden men själv gillade jag den. Den sista aktiviteten på dagen var en tävling i att bygga pappersflygplan. Trots att min grupp sökte upp instruktioner för hur man byggde världens bästa pappersflygplan var det de andra grupperna som fick njuta av höga placering. Vi gjorde dock en snygg loop med ett flygplan vilket, enligt mig, borde ha resulterat i stilpoäng. När den första dagen gick mot sitt slut och jag hade bäddat ner mig under täcket var jag förväntansfull inför vad som skulle hända dagen därpå.

MVH Simon

Varukorg