Rymdforskarskolan 2021 i Lund – 24/7

Efter en vecka av labbar och föreläsningar på universitetet var vi framme vid helgen, och lördagen började på det absolut bästa möjliga sättet; nämligen med sovmorgon. Detta som en följd av att vi hade väldigt generösa handledare och att vi inte behövde pendla till universitetet. När jag nu var så utvilad och hade extra tid passade det väldigt bra att gå till utegymmet som fanns i närheten av skolan för att få röra på sig lite.

Efter lite frukost och den dagliga dosen av kaffe, var det dags för det stora space olympics. Det var den stora tävlingen mellan handledargrupperna, som bestod av många delmoment. Min grupp var inte den starkaste när vi skulle hoppa mellan tidningar eller skicka apelsiner, men vi spöade de andra när det var dags för äggkastning (även om vi tappade ägget flest gånger (kanske endast vann för att vi fick det bästa ägget)). Totalt sett var vi katastrofala i vissa grenar medan vi utklassade motståndarna i andra, vilket ledde till att vi hamnade på en solid andraplats. Det var bättre än vad någon av oss någonsin hade vågat hoppas på, så vi i vårt lag var naturligtvis överlyckliga. Olympiaden slutade dock lite dramatiskt då en påg i jakten på ära skulle fånga det längsta äggkastet någonsin, men det slutade med att ägget exploderade i hans händer…

Sedan var det dags för lunch, som handledarna själva grillade, och i samband med det fick vi även lite rast. Under rasten spelade vi basket, liksom vi gjort under alla de andra rasterna, och ibland sköt vi vanligt på korgen medan vi andra gånger endast spelade med fötterna och försökte träffa korgen.

Efter det gick vi från att ha varit väldig aktiva till att sitta stilla i tre timmar och arbeta på vårt projekt. Det var den första riktiga tiden vi fick till att arbeta med projektet, vilket innebar att vi arbetade en hel del med grunderna så som teorin, koden och hur vi skulle lägga upp hela arbetet.

Till sist avslutade vi dagen på topp genom att se den mäktiga filmen Interstellar. Jag hade sett filmen tidigare, och det gjorde att jag kunde lägga mer energi på att upptäcka små detaljer som jag tyckte var intressanta och som jag inte tänkt på tidigare.

Dagen som helhet var lugnare än de vi tidigare haft, men jag tycker att vi hade minst lika kul och gjorde ändå väldigt mycket. Till sist hade vi bedcheck där vi som alla andra kvällar siktade på att hålla det kort, men som alla andra kvällar drog över väldigt mycket. Vi lyckades alltid prata om allt mellan himmel och jord och även om man var trött var det väldigt trevligt att bara sitta och prata.

MVH Isak

Varukorg